TÉT Teleki Épterv Kft - sprinkler rendszer telepítés, karbantartás

Generálkivitelezés - gondolattól az átadásig

Társasházak mélygarázsainak automata tűzoltó berendezéseivel (Sprinkler) heti, illetve napi karbantartási feladatok elvégzése jár együtt. Mérési, ellenőrző napló vezetése, próbatesztek végzése, mind-mind fontos eleme a rendszer biztonságos üzemeltetésének.
Ezen feladatokat csak az erre szakvizsgával rendelkező szakemberek végezhetnek. Tapasztalataink szerint sok esetben ezzel a társasházak üzemeltetői, közös képviselői nincsenek tisztában, pedig egy tűzeset során őket terheli a felelősség.

Előfordult már olyan eset is, hogy az épületet kivitelező cég nem a tervek szerint végezte el a Sprinkler rendszer kiépítését, aminek a hiányosságai igazán csak egy tűzeset során mutatkoznak meg.
A jogszabályok jelenleg nem írják elő a Tűzoltóságnak, hogy az elkészült automata tűzoltó rendszert műszakilag is átvegye. Pusztán a kivitelezői nyilatkozat alapján adja ki a használatbavételi engedélyt.

Cégünk vállalja régebbi, akár hiányos Sprinkler rendszerek felülvizsgálatát, felújítását, jogszabályokban előírt karbantartását. Az előírásoknak megfelelően szerelt és működő Sprinkler rendszer az egyik legfontosabb élet- és vagyonvédelmi berendezése egy épületnek!

Sprinkler rendszerrel kapcsolatos kérdésével forduljon kollégánkhoz:
Pintér Szilárd 06-70/331-3189